Monteur Diesel (Unit Diesel)

Locatie Albert Plesmanweg - Fulltime

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welkom bij Shunter: een zeer unieke en speciale organisatie in de spoorbranche, waar jij de mogelijkheid hebt om te werken met bijzonder, niet alledaags, spoorwegmaterieel. Jij zult je binnen één of meer van onze productie-units bezighouden met het onderhoud aan dit materieel. 

Wij zijn gevestigd aan de Waalhaven in Rotterdam en bestaan uit de afdelingen elektrische locomotieven, projecten en wagons én, mogelijk jouw toekomstige afdeling diesellocomotieven.

Wat ga jij doen?

 • je analyseert storingen in diesellocomotieven;

 • je verhelpt stroringen in diesellocomotieven;

 • je voert verschillende werkzaamheden uit op gebied van mechanica, elektrotechniek, hydrauliek en pneumatiek;

 • je neemt actief deel aan VGM-instructies, opleidingen/trainingen en toolbox-meetings.

Als Monteur Diesel start je jouw dag met collega's. Gewoon met een 'bakkie' koffie, zodat iedereen de dag start op het goede spoor en locomotief, maar kan ook worden uitgezonden naar een storingslocatie. Je wordt in jouw dagelijkse werkzaamheden aangestuurd door de Meewerkend Voorman, onder eindverantwoording van de Unit Manager. De werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op het onderhouden van dieselmotoren. Daarnaast komen ook werkzaamheden voor aan de technieken mechanica, elektrotechniek, hydrauliek en pneumatiek. Je verricht het werk aan verschillende typen/merken locomotieven. 

Stel: er komt een diesellocomotief met een storing binnen, wat kun jij doen? Stel de oorzaak vast, rapporteer dezen en neem in overleg met Meewerkend Voorman maatregelen. Daarnaast verhelp jij deze storingen door middel van onderhoud, reparatie of het vervangen van onderdelen. Dit alles doe je volgens de juiste werkmethoden. Jij maakt jouw handen graag vuil om de locomotief zo snel mogelijk weer veilig op het spoor te krijgen. 

Na een periode van inwerk zal je in een periodiek schema weekenddiensten werken.

Wat neem jij mee?

Ben jij een doorzetter en ben jij enthousiast over treinen en locomotieven? Dan zijn dit de dingen die wij van jou verwachten:

 • Je bent in het bezit van een MBO diploma, niveau 3 (richting Werktuigbouw of Mechatronica) of je hebt gelijkwaardige werkervaring opgedaan;

 • Je bent in het bezit van een VCA diploma;

 • Je bent in het bezit van rijbewijs B;

 • Je beheerst de Nederlandse, (technische) Duitse en Engelse taal, in woord en geschrift;

 • Je hebt ervaring met het onderhouden en repareren van off-road voertuigen (dit is een pré);

 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd volgens de opgegeven specifieke richtlijnen;

 • Je bent een flexibele teamplayer en je bent bereid in ploegendienst te werken (twee ploegendienst).

Wat bieden wij?

​Natuurlijk ben jij ook benieuwd naar wat wij , naast deze leuke werkzaamheden , nog meer te bieden hebben. Je wordt onderdeel van een goed en ervaren team, waar collegialiteit heerst. Wij zijn altijd bezig met jouw veiligheid en duurzame inzetbaarheid. Dit blijkt onder andere uit maandelijks fruit, bedrijfsfysio, ergo-coaches en vele instructies en trainingen ten behoeve van veiligheid en jouw gezondheid.

Shunter investeert in jouw ontwikkeling. Je wordt opgeleid en begeleid om het vereiste interne niveau van bevoegdheid te bereiken waardoor je je ervaringsniveau en takenpakket kan uitbreiden. Er is veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling waar je zelf invloed op hebt

Solliciteer nu!

Heb jij zin om op stoom te komen in onze werkplaats? Solliciteer dan nu en overtuig ons met een korte motivatie en jouw CV. Stuur dit naar e-mailadres: hrm@shunter.nl en wie weet verwelkomen wij jou snel als onze nieuwe collega.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

SHUNTER CONTACT

POSTADRES

Postbus 5185

3008 AD  Rotterdam

Post aan Shunter uitsluitend via postbus !

CONTACT 

Meer info, mail ons !

+31 (0)10 492 89 00

Shunter is lid van de Stiching Rail Cargo information Netherlands